Nieuws

koken aan zee

14/05/2015 - 16/05/2015

Op donderdag 14 mei ging chef Amaat met zijn cursisten koken op hun jaarlijkse uitstap naar zee. Medewerker Koen-Laurent gaf ons een sneak peak van het weekend:

 

“Het begon allemaal met een magnifieke wandeling en een bezoek aan het visserijmuseum te Oostduinkerke. Vervolgens een middagmaal met, hoe kon het ook anders, heerlijke slibtongetjes en een lokaal streekbiertje! In de namiddag stond er een workshop ‘koffiekoeken maken’ op het menu in bakkerijmuseum te Veurne … Alles mooi klaargezet en afgewogen: gist, water, bloem, boter, zout.  Al ontstond er even lichte paniek,  “Wat moet ik daarmee doen?”. Maar na het kneden en toeren van het deeg kwamen de koffiekoekvormen tevoorschijn.  Het resultaat mocht er zijn, meer dan 120 stuks! Na een deugddoende nacht in het hotel was het vrijdag tijd voor de ‘dodengang’ in Diksmuide. Na de stevige wandeling, even bij positieven komen om daarna te beginnen aan de picknick met onze ambachtelijke koffiekoeken. Beetje overschat, 10 koffiekoeken per persoon, er net iets over maar gelukkig konden we een paar voorbijgangers gelukkig maken.  Na de picknick hadden we een afspraak met een echte garnaalvisser te paard. Samen trokken we naar het erf om de vangst te controleren, sorteren en koken, waarna er een waar garnaal-pel-festijn uitbrak. Zaterdag, snel uitchecken en nog even naar Oostende voor een gezellige vismarkt en een stevige wandeling over de dijk naar Ravelingen. En dan vermoeid maar voldaan huiswaarts keren … Alle cursisten kregen wel nog een allerlaatste opdracht “SMS als je goed bent aangekomen”, stuurde Amaat … Dank voor het fijne weekend en organisatie Chef Amaat!”

To top