Tweedekansonderwijs?

 

 

Tweedekansonderwijs is een andere naam voor secundair volwassenenonderwijs. Door een opleiding binnen het tweedekansonderwijs te volgen, kan je  een diploma secundair onderwijs behalen.

 

Wat dan het verschil is met het voltijds secundair onderwijs? Alle opleidingen in het tweedekansonderwijs worden modulair georganiseerd. Dit betekent dat je zelf een deel van je traject kan bepalen. Door alle deelcertificaten per module te verwerven, behaal je uiteindelijk je diploma secundair onderwijs. Daarnaast werden de opleidingen aangepast aan de realiteit van volwassenen, zodat je je vaak in een reële werksituatie waant.

 

De opleidingen in het tweedekansonderwijs zijn onderverdeeld in modules van 20, 40, 60, 80, 120 of 160 lestijden. De volgorde waarin je de modules volgt, kies je grotendeels zelf. Voor sommige modules is het wel verplicht om eerst te slagen voor een of meerdere voorafgaande module(s).

 

In het volwassenenonderwijs is het behalen van een diploma secundair onderwijs alleen mogelijk indien je ook het certificaat aanvullende algemene vorming behaalt. Aanvullende algemene vorming geeft je een basis Nederlands, Engels of Frans, wiskunde, wetenschappen, cultuur, maatschappij en informatie- en communicatietechnologie mee.  Je legt dus twee trajecten af: een traject aanvullende algemene vorming en een beroepsspecifiek traject. Als je beide trajecten succesvol beëindigt, ontvang je een volwaardig diploma secundair onderwijs. 

 

CVO Antwerpen biedt de volgende opleidingen aan binnen het tweedekansonderwijs. Klik op de tegel voor meer informatie over de opleiding.

 

Aanvullende algemene vorming

Een stevige basis

Boekhoudkundige bediende

Winst gegarandeerd

Lasser

In vuur en vlam

Meertalig polyvalent bediende

Als administratieve duizendpoot aan de slag

Multimediaoperator

Ontwerp je eigen toekomstbeeld

Secretariaatsmedewerker

Maak van je meertaligheid een troef